SAFFRANSPANNKIS

Kom hem från sjukhuset i fredags och har sedan dess tagit dagarna här hemma som de kommer. Har verkligen fått uppleva hur det känns att vara gammal & ostabil. Väl hemma möttes jag av blommor, massor av godsaker & ett välfyllt kylskåp! Stod i köket & grät en lång stund förundrandes av hur fina vänner man har. Sally har sedan en vecka tillbaka bott hos Matilda & Henke på Östermalm, mina räddare i nöden som snabbt ryckte in när jag blev några dagar på sjukhus. Själv lägger jag fokus på att vila nu samt att ta mig till & från skolan nu under viktiga seminarier inför juridiktentamen & upptsats inom konsumentbeteende.

IMG_1893.JPG

Har bestämt att hålla mig helt & hållet från gymet veckan ut (med all rätt). Kan istället längta till att vara så pass stark på kryckorna om några dagar att jag har full ork att släpa mig de ca 400 meter som krävs för att äntra gymet utöver den påfrestning som färden till skolan ger. Kan ju trots allt använda min överkropp till 100% & fortsätta med fria vikter där höften inte blir inblandad. Ser fram emot att plocka stygn 17 decmeber, tills dess fortsätter jag att mata sprutor mot blodpropp & i den mån det behövs morfin. Jag vill & tror att jag har ett läkkött av bästa slag!

Ikväll hade jag Emelie här hemma, blev bortskämd med blommor, the, pepparkakor & middag! Till efterrätt blev det min goda saffranspannkaka med hallon, kvarg mixat med honung & vaniljpulver. Prövade receptet redan i söndags efter att jag & Simon tagit oss ut till NK för julskyltningen. Han köpte nämligen med sig lussebullar hem & jag ville därför naturligtvis kontra med ett glutenfritt alternativ. Släpper ett recept på den här nedan, supergod!

Recept saffranspannkaka

Två ägg
Fiberhusk 1 msk
Saffran 1/2 paket
Keso 4 msk
Sojamjöl (inte nödvändigt) 1/2 dl
Vatten efter behov
Nypa salt
Honung eller banan efter behov
Vaniljpulver efter behov

Blanda samtliga ingredienser. Stek i smör eller annat fett, jag använde jordnötsolja för smakens skull. Strö över russin & servera med bär, en syrlig youghurt alternativt kvarg blandad med lite honung & vaniljpulver. Ett tips är att även slänga i lite vaniljprotein om man känner för att ”fylla” ut lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s