STOLT SOM EN TUPP!

Inget oklart med att jag & Simon verkar ”byta av” varandra när det gäller långvariga skador & framgångar i tävlingar. Nu när jag själv inte har möjlighet att medverka får jag istället lägga all energi på hans medverkan. I lördags var det dags för stockholm marathon där jag själv hade fullt upp med att ta mig mellan alla passager för att hinna se Simon så mycket som möjligt under loppets gång. Dock lättare sagt än gjort med en fot som man knappt får gå på & mitt i ett folkhav & avstängda gångvägar. Skrattade lite lätt åt mig själv när jag i ett desperat läge slängt mig in mitt i löpfältet när inte blev förbisläppt till andra sidan av gatan där Simon inom loppet av några sekunder skulle springa förbi. Där stod jag & några fotografer mitt i en refug som löparna passerade runtom. Därefter blev jag tvungen att springa längs med klungor av löpare vidare för att kunna ta mig ut till nästa passage om drygt 15 min. 

Kan helt klart säga att det till viss del är tungt att inte själv få vara med en sådan här gång. Dock så är det så pass avlägset i dagsläget att det faktiskt går bra. Fick tråkigt nog dåliga nyheter på sofiahemmet på östermalm onsdags (specialist på idrottsskador). Själva frakturen går längs hela hälbenet & blev därför strängt förbjuden att gå på foten utan kryckor för att undvika ytterligare belastning & en bruten fot. Fortsätter därför cykla & ta buss & t-bana alla sträckor över 300 meter i stort sett i två månader till som det ser ut i dagsläget. Ny röntgen vankas den 1 juli & tills dess är enbart vila det ända rätta. (Frånsett gym, wetvest, & lättare spisning). 

Åter till Simon & hans lopp! Väl efter 29 km såg han riktigt stark ut såg ut att gå mot 02:29:00 på sitt första SM i marathon vilket naturligtvis var helt fantastiskt. Slutligen gick han i mål på 02:30:06 (03:34 min/km) & en 7:e plats i SM samt 17:e plats bland alla nationaliteter. Snacka om att jag kan känna mig stolt! Han är verkligen väl värd den utdelningen efter all träning som lagts ner åtskilliga dagar. Eftersom vi delat vår träningsvardag fram till min skada känns det trots allt som en liten vinst för min del också. Så glädjande att se hans glädje i det han gör dessutom. Läs mer om hans lopp på http://www.runningsimon.wordpress.com. 

20140602-214640-78400181.jpg

20140602-214951-78591434.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s