MOROTSRULLTÅRTA

Tog & drog ihop till denna underbara efterrätt ikväll. Helt oslagbart kort som jag defenitivt inte gör för sista gången. Har än så länge en förträfflig påsk (trots att jag än så länge enbart fått så lov att alternativträna) här hemma i Jämtland!

RECEPT

Kaka

* 3 ägg
* Honung/stevia (på känsla)
* 1 1/2 dl finriven morot
* 1/2 dl dinkelmjöl
* 1/2 dl mandelmjöl
* 1/2 dl krossat linfrö
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk kanel
* 1 tsk kardemumma
* 1 tsk vaniljsocker
* ½ dl turkisk youghurt
* kokos

Fyllning

* 100 gr (1/2 förpackning) Philadelphiaost
* Rivet skal från en citron + saften från en halv citron
* Honung efter smak & en nypa vanlijsocker.

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.
Vispa ägg och socker fluffigt. Lägg i morötterna. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner det i smeten tillsammans med youghurt. Fördela smeten jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper.

Grädda i 4-5 min eller tills ”kakan” har fått lite färg. Håll koll på tiden, det går snabbt! Stjälp kakan upp och ned på ett bakplåtspapper. Lossa därefter papperet som kakan gräddats på. Låt den svalna (övertäckt) innan du brer på fyllningen.

Blanda Philadelphiaost, citronrasp + saft & honung (+ en nypa vaniljsocker). Lägg ut ett tjockt lager med kräm. Tjockare i början och tunnare mot slutet. Rulla ihop kakan försiktigt med skarven neråt. Klart!

20140417-211623.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s