LUSSESEMLOR

Bjuder på ett riktigt bra recept på lussesemlor som jag rörde ihop i torsdags. Älskar mandelmassa & kan tycka att lussebullar är lite tråkiga, därför hittade jag på en lyckad variant utan mjöl. (Bra för magen med andra ord).

RECEPT

2 ägg
1 dl kesella
Ca 30-50 g mjukt smör (bregott såklart)
En matsked honung
1 krm salt
1/2 paket saffran
En näve hackade sultanrussin
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 uppvispat ägg att pensla med

Vispa samman ägg, smör, kesella, honung, salt, saffran och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 5 stycken bollar.

Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

Mandelmassa

Hackad mandel (efter smak)
Mandelmjöl (efter smak)
grädde (en skvätt)
Honung (efter smak)

Blanda samman ingredienserna. Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde, klart!

Tips!
Fungerar lika bra att käka som macka med lite smör & ost till en varm kopp te i julmyset!

20131214-131037.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s