KISTALOPPET

I fredags var det vila som stod på schemat. Passade mer än bra då torsdagsnatten bjöd på ett fåtal timmar sömn. Avverkade en första rapportinlämning samt muntlig redovisning inom retail managment från morgonen under fredagen. Senare kom kärleken med flyget för en helgs efterlängtat häng, underbart!

20130901-224457.jpg

Planen var att åka ut till Kista tidigt på förmiddagen i god tid innan start. Självklart lyckas vi missa ett byte av en buss vilket slutar med att vi kommer till Kista med knappt 30 min till start. När nummerlappar var ordnat & väskan med ombyte var mottagen vid inlämningen hade vi knappt 15 min till start. Snart var det dags för att avverka 10 km längs mestadels asfalt- & grusväg. Annorlunda att dessutom springa genom hela Kista galleria som en del av själva loppet. Med 10 minuter kvar innan loppet skulle gå av stapeln började det ösregna av dess like, fick med andra ord värma upp & starta loppet helt genomblöta.

20130901-225801.jpg

20130901-225827.jpg

I startfältet på damsidan fanns bland annat duktiga landslagslöparen Ulrika Flodin som har flera SM guld i bakfickan i distanser från 1500 meter upp till 8 km terräng. Förutom henne också Kajsa Berg som senast tog hem SM guld i ultramaraton & brons i marathon denna säsong. Kul & utmanande att jämföras med dessa rutinerade & duktiga damer!

20130901-231201.jpg

20130901-231117.jpg

Känslan i kroppen inför loppet var inte den bästa. Går inte att sticka under stolen med att onsdagens lopp (Hälsoloppet) hade satt sina spår trots vila två dagar. Har inget att skylla på utan kan bara konstatera att kroppen helt enkelt är sliten & presterar därefter. Inga konstigheter med det. Att det sedan varit mycket i skolan & med flytt som tagit av min energi påverkar naturligtvis också situationen en aning. Intalade dock mig själv att det är precis en gång som denna som träning utmanar & utvecklar. Har kommit fram till att i det stora hela gillar jag att prestera under sådana förutsättningar.

Löpningen i lördags gick relativt tungt i sin helhet & dagens blöta förutsättningar gjorde utmaningen något tyngre. Sprang genom djupa vattenpölar & på genomvått gräs växelvis med grusvägar, asfalt & trottoar. Spännande bansträcka & en inte allt för lättlöpt 10 kilometerssträcka. Fick slita & tjura på helt i enlighet med vad jag hoppats på. Körde utan klocka dagen till ära, gillar att exprimentera & kände att det här loppet gav utrymme för det då det inte var ett av de viktiga under säsongen.

20130901-231848.jpg

Kom i mål efter 00:38:08 min & kammade hem 2:a platsen efter Ulrika Flodin. Detta efter att jag inte gett vika mot Kajsa Bergs tappra försök att gå om längs uppförsbackarna med drygt 2 kilometer kvar. Höll mig relativt jämn under loppet & tog varken in eller tappade något anmärkningsvärt. Är inte speciellt nöjd med prestationen i sin helhet, men helt klart flera erfarenheter rikare. Simon som (självklart) också sprang kom in på en fin fjärde plats före meriterade löpare såsom Henrik Löfås (sprang 10 km bana på 00:31:25 dagen innan).

Läs mer om loppet i löpning för alla

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s