SINNESSJUKT GOTT!

Igår lagade jag egna riktiga ”american beefburgers” på älgfärs med lite inspiration från Leilas recept. Sinnessjukt gott med brödkryddor i coleslaw & rostad sötpotatis till. Lite tabasco och shippottle sås med rökig smak i köttfärsblandningen gjorde susen!

Ingredienser

Homefries:
2 st sötpotatisar
olivolja
flingsalt

Cole slaw:
0.25 st vitkålshuvud
1 st stor morot
2 tsk kumminfrö
2 dl majonnäs
1 klyfta vitlök

Burgare:
tabasco
flingsalt
svartpeppar från kvarn
400 g köttfärs (nymalen)
2 tsk Santa Marias chipottlesås
2 klyftor vitlök
1 ägg

2 skivor eget filmjölksbröd med nötter
4 skivor stekt bacon
2 msk majonaise
2 stora salladsblad
Brieost att lägga på burgaren vid stekning
1 biff tomat
0.5 rödlök
Gurka

Gör så här

Home fries: Skär potatis med skal i stavar till tjocka pommes frites och sprid ut på en plåt. Ringla över olivolja, salta och blanda. Rosta i ugnen, cirka 30 min.

Coleslaw: Strimla kålet tunt och blanchera (doppa i kokande vatten) i lättsaltat vatten. Spola i iskallt vatten. Riv moroten grovt på rivjärn och blanda med kålet i en skål. Rosta kumminfröna i en torr kastrull och blanda i kålet tillsammans med majonnäs, vitlök och kryddor. (Inte helt fel att slänga i lite rå lök också)

Burgare: Blanda färsen med Chipottlesåsen, riven vitlök, ägg, tabasco salt och svartpeppar.
Forma färsen till 2 burgare och grilla dem i en het grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida. (Tänk på att de eftersteks, så stek inte längre för att undvika att burgaren blir torr)

Lägg på en skiva ost så fort du vänt dem. Låt burgarna vila lite på en tallrik och grilla bröden. Lägg lite sallad på bottenbrödet, skivad tomat och lök, burgare och bröd. Servera med pommes, cole slaw och gurka. Sinnessjukt gott!

20130425-165158.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s