GOTT&LYXIGT!

Inget oklart med att jag fullkomligt älskar nötter! Bjuder på ett schysst och superenkelt recept på goda mandelkakor som äts precis som dom är eller som efterrätt till färska bär med grädde eller kvarg. Mumma!

Mandelkakor:

Mixa ca 4-5 dl rostade och saltade mandlar (finns i naturgodishyllan) till ett knaprigt mjöl i en mixer.

Mixa ca 10-12 blötlagda dadlar med ett par msk vatten och två nypor vaniljpulver till en smet.

Rör ihop till en kladdig deg, rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Tryck ner bollarna med en gaffel, lägg på valfritt bär och grädda på ca 200 grader i ca 20 min.

Lägg direkt på galler för att svalna och förvara i frysen.

Smakar bäst om du tar dem direkt från frysen och låter tina ca tre min i rumstemperatur.
image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s